jump to navigation

Semnal: profesorul Cristian Preda- blogger. ianuarie 25, 2009

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Anunt aparitia unui nou blog mai „de-al nostru”: cel al profesorului Cristian Preda (temporar si consilierul unui Presedinte, sper, vremelnic).

Daca este cineva care chiar are habar cu ce se „mananca” liberalismul (ala din care ne hranim si noi, conservatorii), acel cineva este profesorul Cristian Preda.

In speranta ca postarile sale nu vor fi doar „cotroceniste”, va recomand blogul domniei sale:

http://cristianpreda.blogspot.com

Reclame

Comentarii»

1. Phophoros - ianuarie 25, 2009

Conservator fiind, mie mi-ar fi cel putin peste mana sa ma hranesc din principiile liberalismului, avand in vedere ca mai toti ganditori conservatori clasici au fost extrem de sceptici la idealurile si modelul propovaduit de liberali. Dintre principiile fundamentale ale liberalismului (printre care regasim la loc fruntas individualismul, universalismul, secularismul si mercantilismul) sunt curios ce ar rezona cu doctrina conservatoare clasica … eventual doar dusmanul – conjunctural – comun. Iar daca gandim curentele in contextul lor istoric, liberalismul si socialismul au fost aliati de nadejde la aparitia lor in contracararea conservatorismului …

Conservatorismul clasic (asa cum l-au definit Joseph de Maistre, Edmund Burke si Donoso Cortes) a fost directionat exact impotriva ferventei revolutionare a liberalismului si s-a caracterizat tocmai prin refuzul oricarui compromis cu aceasta doctrina pe care o considera aducatoare de ruina social-politica.

In acest sens se poate cita si scoala Revolutiei Conservatoare din republica de la Weimar, la inceputul secolului XX, care respingea cu aceeasi mandrie si dezgust alianta cu liberalismul …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: