jump to navigation

Martorii lui Băsescu decembrie 12, 2008

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

Aproape toţi ne-am ciocnit în viaţă cu reprezentanţii cultului Martorilor lui Iehova. Sunt acei bărbaţi şi femei ce, cu zâmbetul pe buze, ne oferă reţeta mântuirii şi un bonus alcătuit din reviste şi broşurele colorate. Mai puţini ştiu însă că această grupare religioasă are o istorie ce conţine câteva prognoze (evident greşite) ale sfârşitului lumii. Nici una din aceste profeţii neîmplinite nu a determinat însă pe martorii lui Iehova să îşi părăsească credinţa ba chiar au căpătat trăsături fanatice.

Asemeni acestor credincioşi sunt şi cei fideli lui Traian Băsescu şi legiunii sale de îngeri: PD-L-ul.. Oricâte manipulări, oricâte gafe ar face Preşedintele Băsescu (căruia prietenii şi nepreitenii îi mai spun şi Zeus, ştiu ei de ce!), acest grup îi rămâne fidel, slujindu-i interesele şi făcându-i apologia indiferent de condiţii. Acestui grup îi voi spune, mai ales după negocierea alianţei PSD-PD-L, negociere ce dă măsură de crasa imoralitate a Preşedintelui şi partidului său, „Martorii lui Băsescu”. Incapabili să vadă lipsa de temeinicie a credinţei lor, neputând înţelege că ei sunt principalii trădaţi prin necinstea sufletească a zeului lor, oameni de la care aşteptam un minimum de raţiune, se încăpăţânează să rămână fanatici unei credinţe idolatre.

Unul dintre aceşti sectanţi politici este domnul Traian Ungureanu. Ani de-a rândul domnul Traian Ungureanu a lăsat impresia că soarta României depinde de victoria „dreptei” pedeliste şi de îndeplinirea „proiectului Băsescu”. Orice ar fi făcut Preşedintele a beneficiat de susţinerea din oficiu a jurnalistului nostru. De dragul lui Zeus, domnul Traian Ungureanu a acceptat să îşi anuleze propriul prestigiu de jurnalist, fiind o inepuizabilă sursă de amuzament pentru cei care doreau să rememoreze (într-o variantă tragicomică şi, desigur, băsesciană) stilul jurnalistic al „jurnaliştilor de pază” ai lui Ceauşescu, Eugen Barbu sau Corneliu Vadim Tudor.

Când cu ultima dovadă de imoralitate a lui Băsescu şi politicienilor săi „de dreapta”, toţi s-au îngrijorat mai mult sau mai puţin sincer de soarta domnului Traian Ungureanu. Mai ales că domnul Traian Ungureanu, ca un kamikaze, promitea să se arunce de pe blocuri în capul duşmanilor lui Zeus.

Dar domnului Ungureanu i-a trecut repede criza. Ca un bun credincios, domnia sa a conştientizat, desigur, că domnul Băsescu nu poate să greşească şi că ultima mizerie morală a domniei sale nu i se datorează lui ci….duşmanilor domniei sale.

Hai să sintetizăm ultimele perle apologetice ale domnului Ungureanu. Voi folosi textul articolului „Raţiunea nesimţirii”, din Cotidianul (numărul din 12 decembrie 2008). Din punctul de vedere al domniei sale, vinovaţi de alianţa PD-L-PSD sunt…..domnii Dinu Patriciu, Călin Popescu Tăriceanu, Cristian Tudor Popescu şi Cristian Pârvulescu.

Domnii Călin Popescu Tăriceanu şi Dinu Patriciu sunt vinovaţi, desigur, pentru că au refuzat să se alieze cu PD-L. Cu alte cuvinte, vinovaţi pentru că nu împărtăşesc aceiaşi credinţă cu domnul TRU (cum îi mai place să se semneze). Adică: cum de nu cred liberalii în faptul că pedeliştii şi Băsescu ar fi politicieni de dreapta? Şi mai ales, cum de îşi permit să nu se lase pentru încă 4 ani supuşi presiunilor venite de la Cotroceni de a se unifica cu partidul prezidenţial?

Domnii Cristian Tudor Popescu şi Cristian Pârvulescu sunt vinovaţi pentru că sunt ….adepţii libertăţii de a alege. În opinia domnului TRU, aceşti doi inculpaţi au îndemnat alegătorii să apeleze la opţiunea votului alb, ca semn de protest firesc faţă de o clasă politică nereprezentativă.

Pentru domnul TRU, cei care au depus voturile albe în urnă ar fi votat altfel cu PD-L. Care este logica raţionamentului domniei sale? Evident că nici una. Dar nu e nevoie de prea multă logică atunci când, cu disperarea sclavului credincios, trebuie să aperi nesimţirea stăpânilor.

Şi mai departe, în acelaşi articol, teologul domnului Băsescu chiar asta face: apologia nesimţirii Preşedintelui şi politicienilor din PD-L: După momentele de reflecţie suicidală domnia sa a avut revelaţia: alianţa nesimţită (deşi naturală, aş adăuga eu) dintre Băsescu şi gaşca lui şi PSD, este fundamentată pe un pragmatism politic extraordinar: alianţa cu PSD-ul va fi distructivă pentru aceştia din urmă (îngerii pedelişti vor exorciza demonii social-democraţi) şi va salva pe zeu, ce va putea să îşi asigure astfel încă 5 ani de mandat prezidenţial.

Cu alte cuvinte: …. mamei lor de principii! ….mamei lor de valori! …. mamei ei de democraţie! Important este ca preşedintele Băsescu să fie permanentizat la Cotroceni!

Un alt jurnalist de curte al lui Traian Băsescu, domnul Cristian Pătrăşcănoiu, a preluat fără comentarii pe blogul său interpretarea „salvatoare” a domnului Traian Ungureanu. Zeul nu a greşit, nu ne-a minţint, nu şi-a bătut joc de noi! Doar a făcut o mutare strategică.

Iată că secta martorilor lui Băsescu se consolidează şi în momente de criză. Sper doar ca cei ce se pretind a fi elita intelectuală a României să nu continue să facă parte din acesastă sectă….. Nu de alta, dar dacă se vor compromite şi elitele în acest fel, FSN-ul (reprezentat de Băsescu şi de pedeliştii lui) va definitiva opera de tâmpire a României, începută în iunie 1990 prin Piaţa Universităţii.

Reclame

Comentarii»

1. Ilie Catrinoiu - decembrie 14, 2008

Elita pro-Basescu s-a compromis de multa vreme, de cand s-a abonat la neoconservatorismul america, o caricatura de conservatorism. Neoconii au distrus conservatorismul american, asa cum fac acum si elitele lui Basescu, GDS, 22, etc.

Iata ce spune neoconservatorul Kristol in The New York Times : http://www.nytimes.com/2008/12/08/opinion/08kristol.html?_r=1 .

Idolatrizeaza toti statul precum socialistii. Asta NU E CONSERVATORISM!

Conservatorism e ceea ce fac Mircea PLaton si Ovidiu Hurduzeu.

2. paul sandu - decembrie 18, 2008

Asadar concluzia: Intelectualii (fanatici) din Romania sunt oameni care inventeaza principii ca sa justifice fapte, sau mistifica fapte ca sa confirme principii, oameni care folosesc inteligenta lor ca sa justifice prostia altora, oameni care nu pot primi critici si care nu pot gandi decat monocolor. Oameni carora le-a fost extrasa o glanda, precum altadata sopranilor, ca sa poata atinge excelenta si ca sa isi poata pastra puerilitatea.

3. Ilie Catrinoiu - decembrie 20, 2008

Intelectualii din Romania sunt oameni care gandesc fara sa faca nimic pentru ca ideile lor nu prind realitatea. Asta e. N-ai cum sa prinzi realitatea daca esti globalist.

4. paul sandu - decembrie 21, 2008

Inca un argument sofisticat servit cu seninatate de TRU in „Cotidianul” (21.12.2008), sau despre destinul dramatic al principiilor. Ce placut este sa poti vorbi despre „o dreaptă silită de geometria locală să o ia la stânga”, si ce reconfortant. Adica, ar zice analistul, ea tot drepta ramane, chiar daca, de, mai coteste din cand in cand. Logica impecablila, argumentul genial. Pacat ca nu este exprimat intr-o limba, nu-i asa, de circulatie internationala:))
http://paulgsandu.wordpress.com/

5. ionutszky - decembrie 29, 2008

Am citit articolul de mai sus si m-am intristat. Neputinta creaza frustrare, iar frustrarea creeaza ura. Autorul nu a putut sa isi infranga neputinta acumulata si a scris cu ura. Dragii mei, credeti ca demoland reusiti sa construiti ceva?
Toata lumea este satula de politica facuta cu buldozerul. Cred ca e timpul sa ne maturizam un pic…

6. Ilie Catrinoiu - decembrie 31, 2008

Analiza „Martorii lui Basescu” e foarte buna. TREBUIE SA DEMOLAM TOTUL ca sa putem construi o dreapta adevarata. Timp de 20, „elita intelectuala” din Romania a fost de stanga, fratilor. Cititi cartea lui Tismaneanu din 2004 – „Marele soc” – sa vedeti acolo cum Iliescu este justificat si zeificat ca mare salvator al democratiei. O sa va crucititi. De ce dracu ne mai miram ca nu avem justitie in Romania si ca oligarhia e asa cum e atata vreme cat noi sustinem o elita de impostura?

Mai cititi si cartea-bomba a lui Ion Varlam – „PSEUDOROMANIA, conspirarea deconspirarii” sa vedeti acolo cum PNL-ul a sustinut inca din 1990 pe Ion Iliescu la presedintia Romaniei prin impostorul Radu Campeanu. Ceea ce am avut pana acum cu PNL, ma refer la alianta sa cu PSD in ultimii ani si cu oligarhia coloniala a URSS, nu e decat ceea ce a facut Radu Campeanu in mai 1990.

Tin sa precizez ca notiunea de „oligarhie coloniala a URSS” apartine lui Ion Varlam, doctor in Drepr si Stiinte Politice la Sorbona unde l-a avut profesor pe Raymond Aaron. El a vorbit primul despre ea in cartea PSEUDOROMANIA, nu impostorul de Basescu sau elita lui. CITITI CARTEA sa va dati seama ce traiti.

Domnule Duca, sa aveti un An Nou plin de bucurii!

7. dianna_d8 - ianuarie 11, 2009

Very funny! Citind blogul dvs si comentariile lui nici nu stiu pe cine sunteti mai suparati: pe Basescu sau pe Martorii lui Iehova?! Trist domnilor ca inainte sa vb (scrieti), nu va informati mai intai! Si vreti ca lucrurile sa mearga bine intr-o societate in care cinismul, superficialitatea si intoleranta urla! Dupa parerea dvs, cum v-ati caracteriza citind cele de mai sus? Sau, sa facem un test mai simplu, cum ati caracteriza niste persoane care spun despre dvs lucruri denigratoare fara sa se fi informat bine in prealabil?
Felicitari d-lui ionutszky; aveti mare grija d-le draga, sunteti pe cale de disparitie! Cautati-va rezervatia si nu iesiti de acolo 🙂

8. Andrei - noiembrie 8, 2011

Martorii lui Iehova sunt cei mai periculosi, pentru ca fortzeaza membrii religiei lor sa creada exact cum cred liderii care stau undeva in Brooklyn, in lux si se considera unsii lui Dumnezeu, desi Scripturile afirma ca toti crestinii au/trebuie sa aiba Duhul Sfant, nu doar o minoritate.
Ei habar nu au ce este Duhul Sfant si cum se manifesta desi in Scripturi scrie foarte clar !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: