jump to navigation

Dezamagiri electorale decembrie 1, 2008

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

Am votat cu PNL. Aceasta pentru ca nu exista formatiune politica de dreapta, cu sanse reale de a juca un rol politic major, in viata politica romaneasca.  Cu alte cuvinte, am votat raul cel mai mic…

Dar partidul pe care l-am votat a ajuns in situatia cea mai dificila, pe care nu i-am dorit-o: partidul fara de care nu se poate face guvern.

Daca tot i-am votat imi permit sa le dau cateva sfaturi pe care, bineinteles ca nu le vor respecta:

Este important ca PNL sa evite sa intre la guvernare cu PSD.  O asemenea guvernare ar compromite pentru multi ani dreapta romaneasca.

La fel de important este ca PNL sa evite sa intre la guvernare cu PD-L. Toti cei care cunosc istoria PD (partid cu vocatie de tradator al aliatilor de guvernare) ca si istoria Aliantei DA stiu care ar fi motivele pentru care PNL risca enorm daca intra la guvernare cu PD-L.

Solutie? Sustinerea din Parlament, pe proiecte de legi, a  unui guvern minoritar (de preferinta, guvernul PD-L, partidul cel mai apropiat de valorile dreptei politice).

Trebuie sa tinem cont si de un alt aspect important al vietii noastre politice: orice guvern de coalitie s-a dovedit a fi ineficient. Cele mai stabile si mai eficiente guvernari au fost cele monocolore, bazate pe aliante parlamentare: ma refer aici la guvernele Vacaroiu si Nastase precum si guvernul Tariceanu II.

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: