jump to navigation

Proiectul „Arche”- un demers metapolitic de Dreapta Iulie 16, 2008

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
Tags: ,
trackback

Un grup de bloggeri români au iniţiat un proiect cultural interesant, proiectul Arche.  Blogul acestui proiect, http://proiectularche.wordpress.com merita, cred eu, citit şi urmărit.

Citez mai departe din prezentarea acestui proiect:

Ce este Proiectul Arche?

Proiectul de fata se doreste a fi un grup de studiu si dezvoltare a unei directii metapolitice, capabil de a propune intelectualitatii actuale o alternativa la ideologia de stanga cvasi-dominanta. Constituit sub forma unui think-tank, Proiectul Arche ridica ideea indelung suprimata conform careia Dreapta este o solutie viabila la marxismul mai mult sau mai putin disimulat al unei importante proportii a mediului academic.

Totodata, Proiectul Arche isi propune sa studieze, la modul cel mai liber, diferite curente, idei, scoli de gandire ce au marcat umanitatea, cautand sa sublinieze fundamentele ideatice ce au stat la baza constituirii unei gandiri de Dreapta. De aceea, Proiectul nostru evita atributul de “politic”, preferandu-l pe cel de “metapolitic”, avand in vedere ca cercetarile noastre nu vizeaza la modul concret scena politica si manifestarile ei, ci mai degraba ideile fundamentale pe care notiunea de politic se construieste.

Un alt element definitoriu al Proiectului Arche este independenta sa fata de orice partid, miscare, grupare ori front politic. Nu respingem ideea unei colaborari cu nici una dintre aceste forme de iterare a politicului in concretul social, insa refuzam gandul realizarii agendei lor, nedorind a ne considera un varf de lance al mercenariatului intelectual, atat de prezent in societatea actuala.

De asemenea, Proiectul Arche – in studiile sale – va cauta sa reliefeze genealogia ideii de Dreapta, multiplicarea si fragmentarea acesteia de-a lungul timpurilor, precum si nasterea dihotomiei Dreapta-Stanga pe care o va supune unei perspective critice. In aceasta maniera, ganditorii de Stanga nu vor fi evitati in cadrul Proiectului nostru. O lupta in sfera ideilor tinde intotdeauna sa abordeze din cat mai multe unghiuri posibile problematica pusa in discutie. O astfel de abordare poate fi un prim pas in recastigarea intelectualitatii de partea gandirii de Dreapta, dupa indelunga ei confiscare in Stanga esichierului politic.

Cine suntem?

Suntem un grup de tineri intelectuali din mai multe parti ale tarii. Aproape fiecare am pornit cu proiectul nostru propriu, pentru ca apoi sa ne decidem sa colaboram la acest proiect comun. Printre noi se gasesc atat universitari, pre-universitari, cat si post-universitari interesati in sustinerea unei ideatici de Dreapta in societatea contemporana.”

Le doresc succes! Poate vor contribui la procesul atât de dificil de trezire a Dreptei româneşti şi europene.

Anunțuri

Comentarii»

1. Xtend - Iulie 16, 2008

De ce nu ar avea succes?
Cu sprijinul fratilor Roncea si al Altermedia putem prevedea de pe acum ce fel de Dreaptă va renaste.

http://the-lucifer-principle.blogspot.com/2008/03/fundamentalistii-ortodocsi-fac-romania.html

2. Ioana - Iulie 16, 2008

Multumim pentru sustinere 🙂 .

3. Phosphoros - Iulie 16, 2008

Multumim pentru sustinere. Poate se va ivi si oportunitatea unei colaborari, odata ce Proiectul este bine pus pe picioare 🙂

4. Phosphoros - Iulie 17, 2008

Xtend … imi pare rau ca te dezamagesc, dar nu e nici un „fundamentalist” in grupul nostru. Nici macar nu suntem cu totii ortodocsi. Iti dai seama ce aberanta e previziunea ta in legatura cu tipul Dreptei care va renaste … nu? Daca am avea cativa satanisti drept sustinatori asta inseamna ca o Dreapta satanica va renaste? Nu iti inteleg logica …

5. Bogdan Duca - Iulie 20, 2008

Dreapta nu presupune uniformitate ideologica ci doar o stare de spirit.
Nici eu nu sunt „fan” a tot ceea ce spune Victor Roncea, de exemplu, dar acest lucru nu ma face mai putin de dreapta si nici nu ma obliga sa nu fiu alaturi de Victor Roncea in ceea ce ne uneste.

Dreapta nu este o familie ideologica ci este o reactie fata de orice forma de ideologie.

6. machiavellian - Iulie 22, 2008

Multumim proorocului Xtend ca a venit sa ne lumineze in privinta lumii si sa ne citeze din blogul retardatului LP.

PS: Ca sa nu existe dubii, sunt ateu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: