jump to navigation

Campania „Pune-ţi amprenta!”- manipularea la televiziune Iulie 15, 2008

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
Tags: , , , , , , , ,
trackback

Realitatea TV, un ONG al lui Mircea Toma şi organizaţia Romani Criss au pus de o acţiune de „susţinere” a ţiganilor din Italia. Acţiune ce se termină astăzi.

Reacţia românilor a fost promptă. Sunt peste 13 mii de postări pe internet care, în mare majoritate NU sunt mesaje de susţinere pentru această campanie. Opinia publică românească este clar de partea autorităţilor italiene în această problemă. Unicii care protestează fac parte din trei categorii: politicieni care vor să pară „europeni”, stângişti şi activişti prin diverse ong-uri.

Însă redactorii de la trustul lui Vântu, care vor să „facă realitatea”, se fac că nu există mesajele categorice de susţinere de către români a politicilor statului italian. Semn că acest post de televiziune, care de altfel se consideră a fi „de dreapta”, susţinându-l aproape necondiţionat pe Băsescu şi PDL-ul, nu este altceva decât un mizerabil CNN românesc, care, asemeni celui american, fabrică realitatea şi nu doar o prezintă.

Oricum ar fi, profit de această ocazie pentru a felicita fermitatea guvernului italian! Să sperăm că statul italian nu se va lăsa intimidat de conspiraţia stângiştilor şi birocraţilor din UE.

NOTĂ: la emisiunea „Pune-ţi amprenta!” de la Realitatea TV, din această zi, deputatul ţiganilor, Păun, împreună cu un cântăreţ necunoscut mie, Damian Drăghici, au arătat că ţiganul tot ţigan rămâne. Am aflat din ea cum că cerşetoria este un soi de practică folclorică ţigănească (şi, probabil ar trebui protejată) şi că Berlusconi ar trebui să agaţe nişte….fetiţe. Oare din reţelele de prostituate de prin pieţele controlate de deputatul Păun?

Anunțuri

Comentarii»

1. Andrei Alexandrov - Iulie 15, 2008

Eu cred ca trebuie sa le dai drepturi egale tiganilor ca sa pretinzi sa se comporte conform legilor. Amprentarea DOAR a tiganilor mi se pare discriminatorie. Nu mi se pare ok.
Dar si campania… pana la urma tot o amprentare era :), chiar daca de bunavoie.
Apreciez enorm gandirea independenta, chia daca nu sunt de acord cu toate ideile tale, Bogdan.

2. ion ionescu - Iulie 15, 2008

Io cred ca foarte bine le face la tziganii astia, ca prea au furat si au murdarit imaginea Romaniei in plan extern (mai ales in Italia). Sa se vada, atunci cand fac diverse kestii ilegale, ca nu romanii le comit, ci acei romani de etnie tziganeasca.
Pt. aceia care acu fac gargara ca asta-i discriminare, le urez doar atat: Baieti, sa nu dea Bunul Dumnezeu sa fiti jefuiti de vreun tzigan sau sa traiti vrodata in cartierul Bendea din orasul Babadag/ TL.

3. Xtend - Iulie 16, 2008

Lasand la o parte masura in sine (de amprentare) care e discutabila, ma intreb daca exista criterii obiective de a stabili cine e tigan.
Pana la urma se va ajunge la amprentarea tuturor românilor.

4. Alexandrov Andrei - Iulie 16, 2008

Exact asa cum ii vedeti dumneavoastra pe tigani, exact asa ne vad italienii pe noi, adica hotzi. Si nu imi spuneti ca nu sunt multi romani care fura. Asa ca am inlocuit in textul dumneavoastra cuvantul tzigan cu cuvantul roman. Cititi si vedeti cum s-ar simti un tigan cinstit care ar citi textul dumneavoastra.

Io cred ca foarte bine le face la romanii astia, ca prea au furat si au murdarit imaginea Romaniei in plan extern (mai ales in Italia).
Pt. aceia care acu fac gargara ca asta-i discriminare, le urez doar atat: Baieti, sa nu dea Bunul Dumnezeu sa fiti jefuiti de vreun roman sau sa traiti vrodata in cartierul Bendea din orasul Babadag/ TL.

In mod egal am putea sa spunem conform cu strategia dumneavoastra… in orasul Bendea 35% din populatie fura. Aruncam o bomba in Bendea si scapam de toate problemele.

Nu va place sa extrapoleze cineva si sa va considere criminal pt ca vecinul dumneavoastra este criminal. Atunci dumneavoastra de ce faceti asta tiganului cinstit?

Rezolvati-va singuri frustrarile si nu mai gasiti tapi ispasitori.

5. Xtend - Iulie 16, 2008

Racism is the lowest, most crudely primitive form of collectivism. It is the notion of ascribing moral, social or political significance to a man’s genetic lineage—the notion that a man’s intellectual and characterological traits are produced and transmitted by his internal body chemistry. Which means, in practice, that a man is to be judged, not by his own character and actions, but by the characters and actions of a collective of ancestors.

Racism claims that the content of a man’s mind (not his cognitive apparatus, but its content) is inherited; that a man’s convictions, values and character are determined before he is born, by physical factors beyond his control. This is the caveman’s version of the doctrine of innate ideas—or of inherited knowledge—which has been thoroughly refuted by philosophy and science. Racism is a doctrine of, by and for brutes. It is a barnyard or stock-farm version of collectivism, appropriate to a mentality that differentiates between various breeds of animals, but not between animals and men.

Like every form of determinism, racism invalidates the specific attribute which distinguishes man from all other living species: his rational faculty. Racism negates two aspects of man’s life: reason and choice, or mind and morality, replacing them with chemical predestination.

http://www.aynrandlexicon.com/lexicon/racism.html

6. vergeanu.spinu - August 11, 2008

No bine ma ! Televizia lu`Vantu ar trabui sa mai vaza si oa-
rece palaturi taganesti care o fo faute pa orece munca cin-
stita care sa plate bine de poti sa-t` pui firmamentu` cu a-
rama si sa meri pe uliti cu on motor de ultimul ragnet.Bag
sama ca io amprentat sa vada cum lucreaza ei asa de cin-
stit.Sa vede treaba ca italienii nu-s de acord cu „baietii des
tepti” cum suntem noi.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: