jump to navigation

Moartea unui partid de dreapta aprilie 18, 2008

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Partidul Naţional Liberal a început să renunţe la valorile dreptei din momentul începerii „războiului dintre Palate”. Iniţial, speriat de perspectiva unei drepte reprezentate de Partidul Democrat (în care nu am avut niciodată încredere) am dat vina pe Preşedintele Traian Băsescu.

Nu e uşor să lupţi, la guvernare fiind, cu un om de talia lui Traian Băsescu, fără să apelezi la măsuri populiste de stânga, fără să „comiţi” păcatul unor alianţe de culise cu PSD-ul şi alte forţe politice de stânga.

Dar lucrurile au luat-o „pe săniuţă” începând cu intrarea în PNL a doamnei Renate Weber, actualmente europarlamentar al PNL, personaj onest (probabil), simpatic (posibil- mie îmi aduce aminte de profesoara mea de biologie din şcoala generală) dar care în mod sigur nu are nimic de împărţit cu valorile dreptei.

Iată că acum PNL înghite  partidul de apartament al domnului Emil Constantinescu. Şi se alege cu un vicepreşedinte nou, în persoana doamnei Smaranda Enache.  Ţin să îi felicit: prin asumarea doamnei Smaranda Enache ca lider al partidului, PNL-ul a devenit un bun reprezentant al stângii europene, poate chiar mai de stânga decât PSD-ul (unde capitalismul de cumetrie şi „vestigiile” PCR-ului încă îşi dispută culoarea ideologică).

Mă întreb ce se va mai alege din PNL după trecerea (inevitabilă) în opoziţie. Sincer să fiu, nu văd oameni ca Varujan Vosganian putând avea multe în comun cu oameni ca doamna Smaranda Enache…

Reclame

Comentarii»

1. cezar - aprilie 18, 2008

Si care e faza? n-am inteles nimic…

2. Petru Clej - aprilie 19, 2008

Domnule Duca, imi pare rau, dar in Romania nu exista nici partide de dreapta, nici de stanga, pentru simplul motiv ca ele mimeaza orientarea ideologica.

Toata viata politica din Romania este o butaforie, o joaca de-a ideologia, dar e greu de vazut asta din interiorul tarii.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: