jump to navigation

Discursul unui Preşedinte ianuarie 1, 2008

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

“Bună seara, la mulţi ani, bine v-am regăsit!

Dragii mei, în 2004 la prima trecere între ani de când devenisem preşedinte, vă spuneam că nu vom rata obectivul de a fi în UE la 1 ianuarie 2007. Astăzi suntem la un an de când prin instituţiile României s-a arborat drapelul Uniunii Europene. Anul trecut în Piaţa Universităţii ne bucuram că în sfârşit România ieşise definitiv din zona gri, astăzi sîntem la un an de la intrarea în UE, avem alte mize.

Miza noastră astăzi este un sistem de educaţie performat, o altă miză a românilor şi României este un sistem de sănătate care să ne satisfacă exigenţele şi nevoile. O altă miză este să începem marile construcţii destinate modernizării sistemului rutier românesc. O altă miză este să avem un mediu curat, să trăim în ambianţă cu mediul, dar toata acestea nu pot fi realizate dacă nu ne realizăm obiectivul strategic, acela ca Românii să trăiască mai bine în ŢARA LOR.

Sînt convins că în 3-4 ani cu toţii vom putea spune că România s`a schimbat profund, ca efect al intrării în UE.

Astăzi Românii nu mai au dreptul să nu fie exigenţi!

Avem 3 condiţii pe care trebuie să le realizăm în aşa fel încât mizele noastre, obiectivele să devină realitate:

Prima este nevoia unei clase politice care să fie dedicată poporului Român!

A doua miză, a doua condiţie, este să înţelegem că statul creează Românilor condiţii, DAR fiecare Român are obligaţia să`şi valorifice şansa pentru el şi pentru familia lui!

Şi cea de-a treia codiţie ca să reuşim este să fim solidari, între noi, să fim solidari cu obiectivele noastre!

Gândurile mele se îndreaptă acuma nu numai către obiectivele şi mizele noastre, mă gândesc la Românii care sunt departe.

În primu rând la militarii Români care îşi fac datoria faţă de Ţară în taberele de operaţii. Fie că se află în Kosovo, Bosnia, Herţegovina, Africa, în Irak sau Afganistan, militarii Români apară demnitatea şi onoarea poporului Român care i-a trimis în misiune! Cred ca toţi avem obligaţia să ne gândim la ei cu dragoste, cu respect şi cu recunoştinţă!

La ceas de An Nou gândurile mele se îndreaptă şi către milioanele de Români plecaţi la muncă peste tot în lume. Lor le datorăm mult, fie că vorbim de Românii din Italia, Spania, Franţa, Germania, Irlanda sau din Marea Britanie, la fel şi în mod egal gândurile mele şi ale noastre ar trebui să se îndrepte câtre Românii din diaspora, aceia care plecaţi şi având cetăţenia altor state au rămas Români şi pe toată perioada tranziţiei au fost un sprijin continuu pentru Ţară şi pentru poporul Român. Şi pentru că avem datorii istorice, noi toţi, nu numai eu, trebuie să ne gândim cu dragoste la Românii care fără voia lor nu mai sunt în Patria Mamă. Avem obligaţia să ne gândim cu toată dragostea la Românii din Republica Moldova, din Ucraina, şi de asemeni o dată cu gândurile noastre pentru ei, să ne gândim la Românii din jurul frontierelor!

Şi acuma să numărăm………..

LA MULŢI ANI ROMÂNI!

LA MULŢI ANI ROMÂNIA!

LA MULŢI ANI ROMÂNI DE ACASĂ ŞI DE ORIUNDE V`AŢI AFLA!”

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: