jump to navigation

Nenorocul de a fi caucazian iunie 28, 2007

Posted by Bogdan Duca in Uncategorized.
trackback

Mă gândeam, la un moment dat, că este chiar un destin tragic acela de a fi bărbat caucazian, cu tenul feţei deschis, heterosexual, familist şi fără nici un defect fizic. Dacă mai adăugăm acestui personaj şi atributul de „creştin”, putem spune că el devine demn de compătimire.

Caucazieni, plecaţi acasă!

Ca om cu capul părăsit de păr, posesor al unei miopii care mă obligă să port permanent ochelari, mă simt cumva protejat de imaginea de mai sus, care, pentru contemporanii mei, nu mai reprezintă altceva decât tipologia nazistului. Este o atitudine neonazistă aceea de a fi mândru că eşti caucazian. Desigur, cum să fim mândri de faptul că aparţinem unui grup rasial celebru pentru caracterul său războinic, acela al asupritorilor de profesie?

Postmodernitatea ne-a oferit, nouă, caucazienilor, şansa unică de a ne cere iertare de la istorie pentru tot ceea ce au reprezentat aşa-zisele noastre civilizaţii. Noi am fost cei care am inventat sclavagismul, care am supus populaţii întregi terorii coloniale, care am nimicit civilizaţiile precolumbiene atât de pitoreşti, paşnice şi înţelepte (e, nu-i aşa, fapt cunoscut că amerindienii nu ştiau decât să fumeze pipa păcii şi să rostească lucruri profunde – filmele western corecte politic ne stau mărturie). Noi am distrus armonia naturii provocând, în numele aşa-zisei civilizaţii occidentale, teribila încălzire globală. Noi am obligat populaţiile pastorale şi inocente ale Africii şi Asiei să ne îmbrăţişeze modelele culturale, transformându-i în periculoşi băutori de Coca Cola.

Tot acest om, purtător al aşa-numitei civilizaţii occidentale, a îndrăznit crima teribilă de a prelua o religie iudaică şi de a o propune şi altora, stricând astfel pentru totdeauna echilibrul multicultural al lumii. În numele Crucii (un obiect de tortură devenit simbol religios – asta spune totul despre aceşti barbari caucazieni, nu?) s-a impus renunţarea la atâtea practici culturale frumoase (antropofagia teologiei dogone sau maore, splendidele sacrificii umane incaşe sau fotbalul maiaş cu capetele adversarilor) şi se încearcă încă, în mod evident fascist, impunerea renunţării la practici culturale ancestrale precum mutilanta – dar multicultural acceptata – circumcizie a femeilor africane. Numai dezastre provocate de acest periculos „om alb”, nu?

Unii neonazişti ar putea obiecta cum că aceste civilizaţii caucaziene au mai produs şi ele valori. Nimic mai fals! Nu există caucazieni puri care să aibă producţii culturale autentice! Socrate, Platon, Aristotel? Păi înainte de a fi fost caucazieni erau… gay. Comunitatea LGBT îi poate revendica înaintea barbarului „om alb”. Leonardo da Vinci? Aceeaşi poveste.

Mulţumim multiculturalismului

Cât despre o aşa-zisă cultură creştină, ce să mai vorbim? Dacă nu erau gay-ii de Platon şi Aristotel şi, bineînţeles, civilizaţia islamică, un Toma de Aquino ar fi rămas fără obiectul muncii. Iar dacă fasciştii vor dori să spună că Toma ar fi reprezentativ pentru geniul său, pentru cultura occidentală, trebuie doar să le amintim că prin volumul stomacului său el de fapt aparţinea unei minorităţi discriminate de aceşti caucazieni: cea a oamenilor cu o greutate peste medie (numiţi, discriminatoriu, „graşi”). Augustin? Trebuie să fi fost de culoare (prea deştept pentru a fi om alb).

Geniul caucazianului a fost doar un geniu al răului. Gândiţi-vă la praful de puşcă. Chinezii, popor înţelept şi profund, care foloseşte violenţa doar ca autoapărare (tot din filme puteţi învăţa asta), au inventat praful de puşcă pentru a se distra cu focuri de artificii. Cum a preluat omul alb arta mânuirii pulberei, cum a inventat armele de foc.

Omul occidental a început să facă cultură autentică abia după ce a descoperit deconstrucţia, multiculturalismul şi alte asemenea revoluţionare idei contemporane. Desigur că nu ar fi putut face asemenea paşi înainte spre civilizaţia autentică dacă nu ar fi fost ajutat de doi gânditori non-caucazieni: Marx şi Freud. Altfel, ar fi rămas închistat în pseudo-civilizaţia sa imperialistă şi agresivă, care îndrăzneşte să se considere mai bună decât civilizaţiile hutu, tutsi sau paştună.

Alte binefaceri ale multiculturalismului

Datorită gândirii postmoderniste, omul caucazian a început să înveţe că 1 şi cu 1 pot face 2 (cum credeau dubioşii săi înaintaşi), dar putem avea şi un rezultat de 3, 4 sau 5 dacă o altă cultură, ce trebuie în mod obligatoriu respectată, consideră de cuviinţă că un asemenea rezultat ar fi corect. Sună ca în romanul „1984” al lui Orwell? Şi ce dacă? Se simte doar în scriitura acestui trădător al marxismului mult spirit reacţionar.

La fel şi arta s-a modificat în mod esenţial. Lozinca sfântă este „artă pentru artă”, însă nevoia de a depăşi vechea cultură autosuficientă a acestor dubioşi caucazieni heterosexuali creştini face ca, de fapt, orice manifestare artistică să fie cu tendinţă. O cruce într-un borcan cu urină poate face furori la o mare galerie de artă din New York, semn că se depăşeşte limitarea impusă de religia creştină. Programele de masterat pe studii „de gen” sau pe probleme LGBT dau învăţământului un suflu nou după ce s-a scăpat de tirania unei gândiri dogmatice şi rigide. Cultura nu se mai face prin idei, ci printr-o gândire slabă care nu va mai supune omul presiunilor ideologice la care era supus în timpul dominaţiei periculosului om alb creştin.

E drept, mulţi nu îşi pot ignora credinţa strămoşilor lor. Însă există soluţii postmoderne pentru această problemă. Un creştinism fast food, fără prea multe zgârciuri dogmatice şi, implicit, fără prea multă rigurozitate şi rigiditate va favoriza reeducarea dubiosului om caucazian creştin în spiritul respectului faţă de celălalt. Asta ar presupune cumva reducerea rezistenţei în faţa islamismului în plină expansiune? Probabil, dar de ce să fim îngrijoraţi când ştim de fapt că terorismul musulman este doar o reacţie legitimă în faţa imperialismului omului alb şi un feed-back firesc provocat de memoria teribilelor cruciade. O să vedeţi: când toţi fasciştii, naziştii, sioniştii, conservatorii şi neoconservatorii de pe pământ vor fi reduşi la tăcere, iar rasa albă va fi complet reeducată (alături de prietenii ei), terorismul arab va dispărea de la sine. Până atunci, va trebui să învăţăm să ne cerem iertare de la cei pe care i-am agresat în istorie prin însăşi existenţa noastră nelegitimă şi imorală.

După reeducare

Oricum, nici omul alb reeducat nu va avea de ce să se plângă. Scăpat de tirania unei gândiri prea tari, el se poate bucura în voie de avantajele unei lumi în care prin sex, mâncare, prosperitate şi cuminţenie se poate alterna la infinit, între somn şi orgasm. Că somnul raţiunii naşte monştri? Doar nu o să ne înveţe un alb creştin cum e cu coşmarurile noastre. Ne învaţă domnul Freud, în schimb, că şi un coşmar poate avea o oareşce doză de romantism… Deci orgasmul e asigurat.

Reclame

Comentarii»

1. Lavinia Asavei - iunie 29, 2007

Ciudat ceea ce spui…nu in sensul ca afirmi lucruri ciudate ci in sensul ca ideea generala a discursul tau am mai intalnit-o si la altii…nu esti singurul care se plange de « handicapizarea » fortata a rasei sale, a religiei sale, a culorii pielii tale, a ideilor tale.
Bun venit in lumea reala in sfarsit, omule alb ! Ti se pare nedrept sa fii aratat cu degetul, sa fii gasit vinovat pentru lucruri pe care nu le-ai facut, intr-un cuvant sa se incerce sa ti se inlocuiasca superioritatea cu inferioritatea ? Nihil nove sub sole as spune. Strategiile acestea discursive exista de cand lumea la nivelul raporturilor intre culturi, religii si desigur rase, daca mi se permite termenul.
Eu una as cauta sa inteleg de ce relationarea interculturala dintotdeauna nu s-a putut face decat prin « superiorizarea » unei culturi, discurs care nu se poate crea si nu poate rezista decat prin « inferiorizarea » celeilalte. Occident vs. Orient ? Automat : Civilizatie vs. barbarie. De ce oare definitiile nu se pot da decat prin contrast, domnule Bogdan ? De ce nu putem gandi decat la modul binar, dihotomic, dialectic etc. – eu bun-tu rau ? Sa fie asta problema ? Faptul ca „nu putem” gandi altfel sau faptul ca „nu vrem” sa gandim altfel ?
Pentru ca eu aleg a doua varianta a raspunsului, merg mai departe cu alta intrebare : ce se afla dincolo de discurs ? De ce sa ne definim identitatea la superlativul absolut, un superlativ care se hraneste din negarea absoluta a capacitatilor identitatii diverite ? S-ar mai putea defini Occidentul daca in imaginarul lui nu ar exista Orientul atata vreme cat daca incerci sa cauti scheletul discursului vei avea surpriza sa constati ca toate caracterizarile se dau pe principiul : noi suntem ceea ce voi nu sunteti ?…De unde aceasta dorinta de a ingenunchea cu tot dinadinsul pe cel care ne este diferit ?
Si merg si mai departe cu intrebarile : exista cu adevarat aceste delimitari identitare ? Rasa alba este ea chiar alba ? Cand de fapt suntem si noi negri de furie, galbeni de frica si rosii de manie ?…
In concluzie, eu una as cauta sa inteleg in primul rand mecanismul de formare al acestui « nenoroc de a fi » in raport cu acel « noroc de a fi » pe care il aduci in discutie. Abia atunci am putea trece la nivelul urmator al analizei : sa ne definim identitatea fara sa ne folosim de strategiile denigrarii altor identitati daca vrem sa nu fim si noi denigrati prin aceleasi stategii de catre alte identitati care cauta sa isi defineasca identitatea prin denigrarea identitatii noastre. Sa fie aceasta activare a diferentei identitare ne-dihotomice, ne-dialectice, intre civilizatii si in sanul fiecarei civilizatii doar un plan utopic de cercetare propriu acestui postmodernism stramb ? Nu putem sti pana nu incercam ! Ce am avea de pierdut ? Rasa alba s-a transformat deja din calau in victima in ochii rasei albe si din victima in calau in ochii raselor ne-albe. Poate ar fi mai bine cazul sa nu mai cautam cine e calaul si cine e victima, atata vreme cat discutia se reduce la considerente normative care prin definitie sunt condamnate la o subiectivitate injusta si din care toti ne alegem cu capul spart, inclusiv de la o vreme si « marele alb ».

2. galaxythruth - iulie 14, 2007

textele acestui alexandru bogdan duca sunt ale unui propagandist,evident mercenar al unei ideologii violent-resentimentara originata in spatiul practicanttilor circumciziei si a altor arme de lupta ale noocratilor mondialisti cum sunt feminismul,pornografia,prostitutia drogurile,arme „albe”pentru a destabiliza popoarele prin conflicte in interiorul lor gen raboiul femei-barbati,heterosexuali-homosexuali,etc prin care se urmareste distrugerea familiei,a crestinismului,a traditiei si a normalitatii.scopul instaurarea stapanirii mondiale a marilor finantisti americani.strategia discursiva utilizata e sablonarda si plina de erori de logica care servesc manipularea neavizatilor si naivilor creduli.

3. Alexandru-Bogdan Duca - iulie 16, 2007

Pentru domnul Galaxytruth

As fi putut modera comentariul dumneavoastra. L/am lasat asa cum este pentru ca se descalifica singur prin lipsa sa de logica.

Cu mult respect,

Alex Bogdan Duca 🙂

4. francis carnouth - august 16, 2007

asemenea demersuri pe tema raselor sunt criminale totalmente.motovatia este clar ideologica.cineva,magnatii terrei apilica faimusul homo homini lupus,razbouiul tuturor impotriva tuturor.adica o omenire abrutizata,feminizata,neputincioasa,atrofiata pe care s-o stapaneasca america mafiotilor multimiardari care au aruncat de mult planeta in derizoriu.

5. machiavellian - octombrie 10, 2007

francs carnouth o fi galaxytruth? :))

6. n/a - aprilie 18, 2008

white christian male capitalist opressor:)
Enervant e sa-l auzi pe unul ca Noam Chomsky vorbind de chestiile de mai sus..

7. Ned: - septembrie 8, 2009

multa abureala de doi bani pe aici in special din partea autorului ..cit despre femei n-am ce spuse sunt excluse din programul acesta le lipsesc total abilitatea de a face politica…oare de ce masonii nu accepta si membrii femei printre rindurile lor?…poate ne raspunde chiar autorul…iar treaba cu ”bunastarea ,toleranta ,buna intelegere,comvietuirea maselor mixte sau de rase diferite” sunt doar niste propagande de indobitocire si indoictrinare pina la lipsa constiintei de sine si a vointei politice a maselor dar mai ales a lipsei de identitate nationala sau rasiala care practic nu-i va transforma pe oameni decit intr-o turma de vite care se deplaseaza acolo unde o indrumi,,asanumita noua rasa vodo-people sau zombi consumatori de orice produs ce li se baga pe git….

8. Ned.Kelly - decembrie 2, 2009

Ca o completare pot spune cu siguranta ca autorul in mod sigur este evreu ,un alb intreg la minte n-ar dicredita atit rasa proprie….poate sa enumere cumva autorul acestui articol ce fel de civilizatie sicomfort pot oferii celelalte rase pe care le edifica si le compatimesc atita?….este mai buna Africa unde se spune ca exista paradisul violurilor si al crimelor ,in care strategiile politice de comvingere a maselor se face doar cu Kalajnikovul si inafara de lupte de gherila asasinate si rapiri nu prea mai exista altceva…sau poate civilizatia araba in care nu vezi picior de alb sau alte rase decit sub forma de rapit sau victima iar politica se face lafel ca-n africa cu arme de foc insa ceva mai moderne(tancuri,tunuri,rachete…),mai mult chiar fanatismul islamic face legea adica victime nu numai in rindurile lor dar si in intrega lume…sau poate-s mai buni asiaticii?…cu exceptia citorva dintre ei care sunt mai civilizati restul nu prea au decit talentul contrafacerilor ale produselor de marci recunoscute si de lux prejudiciind astel economia tarilor dezvoltate cu miliarde de euro si dolari si sa nu uit mai ai si talentul reproducerii in masa intratit incit practic nu mai au loc si nici ce minca pe imensitatile lor geografice pe care le populeaza si dau acum navala peste frimitura europeana la care se lacomeste tot mapamondul….draga autor si ceilalti sustinatori ,as dorii tare mult sa vad ce va-ţi face fara tehnologia,stiinta si civilizatia albilor in care traiti voi acum ,oare ar fii fost mai bine intr-o coliba de paie si sa folosesti potiga cu magarul pt transportul propriu in locul mertzanului ?

9. tatarumarianpetru - noiembrie 8, 2013

Mai oameni bunuti,lasati prostioarele si povestirile deoparte…Cert este ca tipul caucazian este specia umana cea mai elaborata si cea mai practica din lume!1PLUS1 fac exact 2.Pe langa faptul ca folositi un limbaj neadegvat sa va spun ceva :negru tot negru si frustrat ramane,tiganul tot tigan ramane iar alte specii ce deriva din omul alb sunt si ele de umplutura si ne infrumuseteaza decorul!SCURT PE DOI!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: